Espanjanvesikoiran pentueet

Pentuvälitys on tarkoitettu Vesikoirat ry:n jäsenten kasvattamien pentujen välitykseen, joka tapahtuu pentuvälittäjien toimesta puhelimitse ja sähköpostitse sekä yhdistyksen kotisivujen välityksellä internetissä.

Pentuvälittäjien tehtäviin kuuluu jakaa tietoa mahdollisille pennunostajille kertomalla rodulle/roduille tyypillisistä piirteistä, luonteesta sekä terveystilanteesta. Pentuvälittäjä ei kommentoi pentueita tai kasvattajia mitenkään (ei esitä omia mielipiteitään missään tilanteessa, edes kysyttäessä), vaan luettelee ne samassa järjestyksessä jossa ne ilmoitetaan yhdistyksen nettisivuilla. Pentuvälittäjä voi välittää myös omia pentujaan, jos ne on ilmoitettu pentuvälitykseen.

Espanjanvesikoirien pentuvälitykseen otetaan sellaiset pentueet, joiden vanhemmat täyttävät rotukohtaiset PEVISA-ehdot (lonkat, kyynärät ja silmäpeilaus), kennelliiton rekisteröintiehdot ja rodun jalostuksen toimintaohjeen vaatimukset (mm. kilpirauhastestit, näyttelytulos/hyväksytty tulos jalostustarkastuksesta, sukusiitosprosentti tulee olla alle 6,25% laskettuna 6 sukupolven mukaan). Lisäksi suositellaan, että jalostuskoirat testataan prcd-PRA:n, diluution ja NAD:n varalta.
Myös Suomen Kennelliiton sivuilta löytyy pentuvälityssivusto. Sinne pääsee jokainen PEVISA-ehdot täyttävä pentue. Mikäli siellä oleva pentue täyttää myös yllä mainitut rotujärjestön pentuvälityksen vaatimukset ja suositukset, näkyy Kennelliiton välityksessä `rotujärjestö puoltaa`- merkintä.

Pentuvälityslistan tiedot eivät välttämättä ole täydelliset. Ole yhteydessä suoraan kasvattajaan tarkempien tietojen saamiseksi.

Kasvattaja,

Muistathan, päivittää pentutilanteesi!

Pennut ovat välityksessä 8 viikon ikään asti, ellei kasvattaja toisin ilmoita. Tämän jälkeen myymättömien pentujen tilanne tulee päivittää pentuvälittäjälle kahden viikon välein. Mikäli ilmoitusta ei tule, pentue poistetaan pentuvälityksestä oletuksella, että myynnissä olevia pentuja ei enää ole. Päivitys tehdään osoitteeseen evk.pentuvalitys (at) vesikoirat.fi

Pentuvälittäjä

Katja Jurmu

Kirkkonummi
evk.pentuvalitys (at) vesikoirat.fi

Pentuvälityksen kuva: Kuwaamo Sampo Luukkainen

Välityksessä olevat pentueet

Tämä kategoria ei sisällä artikkeleita. Mikäli alakategorioita näkyy tällä sivulle, ne voivat sisältää artikkeleita.