©Jannica Grönmark

Ajankohtaista

Portugalinvesikoirien vesityötapahtumat kesälle 2022

23.-24.7.2022 koulutusviikonloppu ja epävirallinen koe portugalinvesikoirille. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Perämeren Portugalinvesikoirat ry:n kanssa.

Kouluttajina Tia Paassilta, Hanna Jorasmaa ja Anu Kovanen

Koulutuspaikkana Leirikeskus Ristironkkeli, Rantsila

19.-21.8.2022 Koulutusviikonloppu ja kaksi epävirallista vesityökoetta portugalinvesikoirille.

Kouluttajana vesityötuomari Silvino Macau Portugalista.

Koulutuspaikkana Leirikeskus Marttinen, Virrat

Elokuun tapahtumaan ilmoittaudutaan tällä lomakkeella.

MH-luonnekuvaus 1-2.10.2022 Kuopiossa

Paikka: Haukkumaja, Siilinjärventie 1291, 71890 Maaninka

Tuomarit: Jorma Kerkkä ja Tiina Rissanen

Etusija järjestävien yhdistyksen jäsenillä : Suomen Bouvier ry, Barbet Finland ry, Suomen Tanskandogit ry. ja Vesikoirat ry. Kullekin yhdistykselle on varattu testiin viisi paikkaa.

Ilmoittautuminen järjestävien yhdistysten jäsenille 15.6-15.7.2022 sähköpostitse: rai.ny@pp.inet.fi / Raija Nykänen

Muille ilmoittautuminen on auki 16.7-31.7.2022

Osallistumismaksu järjestävien yhdistysten jäsenille 85,- ja muille 95,-

Lisätietoja: Tiina Eskel-Mustonen / tiina@perroscent.fi

Tapahtuman kaikki tiedot ja tarkat ilmoittautumisohjeet löytyvät myös osoitteesta virkku.net

Haku Agilityn SM-kisajoukkueeseen on käynnissä.

Kisat järjestetään 28.8 Rovaniemellä.

Joukkueeseen valitaan Sagin ranking listan mukaan 4+1 koirakkoa.

Lisätietoja:

Riitta Haaranen

riitta.haaranen@elisanet.fi

Jalostustoimikunta tiedottaa 26.3.2022

Espanjanvesikoirien luonne-ja käyttäytymiskyselyyn kaivataan lisää vastauksia.

Kysely on tarkoitettu aikuisten koirien kuvailuun. Tässä kyselyllä aikuisella koiralla tarkoitetaan noin 3-vuotiasta koiraa tai sitä vanhempaa. Kyselyyn menee aikaa noin 15-20 minuuttia riippuen kyseessä olevasta koirasta. Kyselyn tulokset ovat Vesikoirat ry:n jalostustoimikunnan käyttöön ja tuloksista julkaistaan tilastollista tietoa, jota käytetään muun muassa jalostuksen tavoiteohjelman päivittämisen apuvälineenä.

Lisäksi sekä portugalinvesikoirien, että espanjanvesikoirien terveyskyselyyn toivotaan lisää vastauksia.

Myös jo edesmenneistä koiraystävistä saatu tieto on arvokasta ja näistäkin koirista voi kyselyn täyttää.

Kaikki kyselyt löytyvät täältä.

Kennelliiton vuoden 2022 toiminnan teemana on kohtaaminen.

Kennelliitto järjestää neljä kasvattajatapahtumaa eri puolilla Suomea.


Tarkempaa tietoa tapahtumista Kennelliiton verkkosivuilta www.kennelliitto.fi/koulutus.

Hallitus tiedottaa 1.3.2022


Vesikoirat ry:n vuosikokous pidettiin etäkokouksena 27.2.2022

Osallistujia oli paikalla 11.

Kokouksessa esitettiin tilinpäätös, hallituksen toimintakertomus ja toiminnantarkastuskertomus 2021.

Tilinpäätös vahvistettiin ja hallitukselle myönnettiin vastuuvapaus vuoden 2021 osalta.

Vesikoirat ry:n edustajaksi Suomen Kennelliitto - Finska Kennelklubben ry:n valtuustoon ja Suomen Kennelliiton yleiskokoukseen (2023-2025) Valittiin Maarit Jäntti ja hänen varahenkilökseen Piia Collan.

Vuoden 2023 jäsenmaksuihin ei tule muutoksia.

Vuoden 2023 vuosikokous päätettiin järjestää Espoossa.


Toimintakertomus 2021

Yhteenveto

Vesikoirat ry:n Pääerikoisnäyttely ja Club Show houkuttelivat paikalle huomattavan määrän osallistujia. Lisäksi joillakin alueilla on näkynyt toiminnan vilkastumista. Kuitenkin osalla alueista ei ole ollut lainkaan toimintaa. Harrastustoiminta on kutakuinkin samalla tasolla kuin vuonna 2020, tapahtumia on kyetty pitämään jonkin verran. Huomioitavaa on, että Nose Work selvästi kiinnostaa yhdistyksen jäseniä ja osallistujamäärä on suuri suhteessa muihin harrastuslajeihin. Jalostustoimikunta on tehnyt huomattavan työn 2021. Tähän on mennyt runsaasti aikaa ja voimavaroja. Erityisesti espanjanvesikoirien edustajien osalta työn määrä on ollut valtava.

Yhdistyksen facebook sivuilla ns. tykkääjien määrän kasvu on ollut huomattava. Facebook toimiikin tärkeänä matalan kynnyksen kanavana, jossa voi infota jäsenistöä myös paikallisemmista pienemmistä tapahtumista mm. aluetoiminnan tapahtumista. Facebook sivuille tulee päivityksiä useamman kerran viikossa.

Suurena mullistuksena 2021 oli nettisivujen täydellinen uusiutuminen, joka on osoittautunut erinomaiseksi uudistukseksi. Sivut ovat saaneet palautetta jäsenistöltä selkeydestään ja visuaalisesta ilmeestään. Sivuja on myös huomattavasti helpompi ja sujuvampi päivittää kuin edellisiä. Tästä syystä tiedottaminen on myös nettisivuilla lisääntynyt huomattavasti ja esille pystytään nostamaan ajankohtaiset ja tärkeät asiat hyvin helposti.

Sääntömuutos loppuvuodesta selkeytti toimintaa ja turvaa toiminnan jatkuvuuden ja suunnittelun, erityisesti aluetoiminnan osalta. Aluetoiminnan tukemiseksi pohditaan jatkuvasti lisää keinoja ja hallitus haluaa korostaa aluetoiminnan merkitystä sekä jäsenistölle, että yhdistykselle.

Kokonaisuudessaan on jo toinen poikkeuksellinen vuosi peräkkäin ja tähän tilanteeseen nähden Vesikoirat ry on aktiivinen ja toimiva yhdistys, jossa sitoutuneet ja motivoituneet yhdistysaktiivit toimivat voimiaan säästelemättä yhteisen päämäärän eteen

Yhdistys haluaakin vuoden 2021 toimintakertomuksessaan kiittää sydämellisesti kaikkia mukana olleita!

Voit lukea koko toimintakertomuksen alta.

Toimintakertomus 2021

Hallitus tiedottaa 11.1.2022

Syyskokouksessa 2021 hyväksyttiin Vesikoirat ry:n sääntömuutosesitys ja Patentti- ja rekisterihallitus on hyväksynyt sen 16.12.2021.

Suurimpana uudistuksena on, että yhdistyksellä on 2022 alkaen yksi sääntömääräinen vuosikokous vuosittain, joka pidetään aina helmikuun loppuun mennessä.

Tutustu yhdistyksen sääntöihin.

Uutena jäsenenä hallitukseen toivotettiin mukaan 1.1.2022 alkaen Nea Kivekäs ja varajäseneksi Piia Perttilahti. Marita Tauriaisen ja Heikki Tuomolan jäädessä hallitustyöstä pois


10.1. 2022 Hallituksen kokouksessa päätettiin vuoden 2022 toimikuntien kokoonpanoista.

Aluetoiminnan vastaavana toimii Piia Collan, Laura Hollmenin jäädessä tehtävästä pois.

Lehtitoimikuntaan uutena jäsenenä valittiin Piia Perttilahti.

Harrastustoimikunnassa Tokon osalta vastaavana toimii Satu Olli-Valkonen, Saana Lindvallin jäädessä tehtävästä pois.

Nose Work:iin valittiin Merja Tolvasen avuksi Piia Perttilahti.

Muuten toimikunnat pysyivät samoina kuin viime vuonna.

Hallitus tiedottaa 28.12.2021

Syyskokouksessa hyväksyttiin yhdistyksen toimintasuunnitelma vuodelle 2022.

Jalostustoimikunta tiedottaa 29.11.2021

Polvitutkimusohje on päivitetty

Kennelliiton hallitus hyväksyi kokouksessaan 19.8.2021 päivitetyn polvitutkimusohjeen. Päivityksen mukaan alle kolmen vuoden iässä annettu polvilausunto 1/0, 0/1 ja 1/1 voidaan kumota kolmen vuoden iän jälkeen tehdyllä uusintatutkimuksella, jossa koira saa tuloksen 0/0. Päivitys tulee voimaan 1.1.2022 alkaen.

Silmätarkastuksen merkintöihin muutoksia

ECVO (European College of Veterinary Ophthalmologists) on päivittänyt eräiden perinnöllisten ja perinnölliseksi epäiltyjen kaihimuotojen merkitsemistä silmätutkimuslomakkeeseen ja tarkentanut ohjeitaan muutosten jalostuksellisesta merkityksestä. Joidenkin kaihimuotojen merkitsemistapaa päivitetään ja ne eivät enää sulje koiraa pois jalostuksesta. Joidenkin kaihimuotojen diagnooseihin voi hakea muutosta. Miten ja mihin diagnooseihin voit lukea Kennelliiton sivuilta. Samoin Distichiasis/ektooppinen cilia diagnooseja ei enää erotella, koska kyseessä ovat saman asian eri muodot. Myös muita muutoksia merkitsemiseen ja niiden vaikutuksesta koiran jalostuskäyttöön voit lukea lisää Kennelliiton sivuilta.

Jalostustoimikunta tiedottaa 29.6.2021


Suomen Kennelliiton jalostustietokanta KoiraNet tarjoaa arvokasta tietoa rotukoirista, niin koirien omistajille, kasvattajille kuin rotuyhdistyksille.


Rakkaan perheenjäsenen poismeno on aina surullinen asia.


Tiedon näkökulmasta sekä rodun tulevaisuutta ajatellen koiran menehtyminen sekä kuolinsyy olisi kuitenkin hyvä aina muistaa kirjata Suomen Kennelliiton ylläpitämään koiranomistajan palveluportaaliin OmaKoiraan, mistä tieto välittyy edelleen näkyviin julkiseen KoiraNettiin.

Kun tietoa koirien kuolinsyistä on saatavilla laajasti, on mahdollista havaita, jos esimerkiksi jokin tietty syy nousee erityisesti esille.

Tällöin asia on mahdollista huomioida tarkemmin myös rotua koskevissa ohjeistuksissa tai tarpeen mukaan myös jalostusvalinnoissa.

Voit ilmoittaa koirasi menehtyneeksi kirjautumalla Kennelliiton Omakoira-palveluun

Kirjautumisen jälkeen välilehdeltä "koirat" näet Kennelliiton tiedoissa olevat omistamasi koirat.

Koiran tai koirien nimen vierestä oikealta löydät luettelon erilaisista toiminnoista, yhtenä näistä on kohta "merkitse kuolleeksi".

Kohdan alta löytyy valmis listaus erilaisista kuolinsyistä. Suositeltavaa on käyttää tätä listausta ja tarpeen mukaan tarkentaa asiaa vapaamuotoisesti lisätietokenttään.

Mikäli Omakoira palvelua ei ole aktivoitu voit tehdä kirjallisen ilmoituksen Kennelliittoon, joko paperisena (Kennelliitto, Kamreerintie 8 02770 Espoo) tai sähköpostitse (rekisterointi@kennelliitto.fi) liitteenä. Molemmissa tapauksissa ilmoituksen on oltava allekirjoitettu. Ilmoituksessa tulee olla koiran rekisterinumero, nimi ja kuolinpäivä ja syy sekä omistajan tiedot.

Jalostustoimikunta tiedottaa 25.5.2021

Kennelliitto on hyväksynyt 11.5.2021 espanjanvesikoirien JTO:n (jalostuksen tavoiteohjelma) ja PEVISA:n (perinnöllisten vikojen ja sairauksien vastustamisohjelma) sellaisena kuin se yhdistyksen kevätkokouksessa 25.4.2021 esitettiin ja hyväksyttiin.

Terveys-, luonne- ja käyttäytymiskyselyt edistyvät koko ajan molempien rotujen osalta. Työ on suuri ja vaatii tarkkuutta. Mitä huolellisemmin tämä tehdään, sen luotettavampaa tietoa saamme. Luotettava ja vertailtavissa oleva tieto on ensiarvoisen tärkeää rotujemme tilanteen kartoittamista varten. Kyselyt julkaistaan aikanaan nettisivuilla ja niiden avautumisesta tiedotetaan jäsenistöä.

Terveisin

Jalostustoimikunta

Lisätietoja

evk.jalostus@vesikoirat.fi

pvk.jalostus@vesikoirat.fi

Vesikoirat Ry.n Toimintakertomus 2020 on julkaistu.

Tiedote 28.4.2021


Kevätkokous järjestettiin etäkokouksena 25.4.2021

Espanjanvesikoirien JTO ja PEVISA päivitykset hyväksyttiin hallituksen esityksen mukaisina. Ne ovat voimassa vuodet 2022-2026.

Kokouksen jälkeen pidettiin hallituksen kokous jossa:

Päätettiin, että Vuoden koira -kilpailuja ei järjestetä vuoden 2021 aikana. Seuraavat kilpailut päivitettyine sääntöineen (säännöt julkaistaan sivuillamme syksyn aikana) koskevat vuoden 2022 tuloksia. Ainakin Nose Work tullaan lisäämään kilpailuun mukaan.

Kevätkokouksen pöytäkirja