©Jannica Grönmark

Ajankohtaista

Jalostustoimikunta tiedottaa 25.5.2021

Kennelliitto on hyväksynyt 11.5.2021 espanjanvesikoirien JTO:n (jalostuksen tavoiteohjelma) ja PEVISA:n (perinnöllisten vikojen ja sairauksien vastustamisohjelma) sellaisena kuin se yhdistyksen kevätkokouksessa 25.4.2021 esitettiin ja hyväksyttiin.

Terveys-, luonne- ja käyttäytymiskyselyt edistyvät koko ajan molempien rotujen osalta. Työ on suuri ja vaatii tarkkuutta. Mitä huolellisemmin tämä tehdään, sen luotettavampaa tietoa saamme. Luotettava ja vertailtavissa oleva tieto on ensiarvoisen tärkeää rotujemme tilanteen kartoittamista varten. Kyselyt julkaistaan aikanaan nettisivuilla ja niiden avautumisesta tiedotetaan jäsenistöä.

Terveisin

Jalostustoimikunta

Lisätietoja

evk.jalostus@vesikoirat.fi

pvk.jalostus@vesikoirat.fiTervetuloa kesäiseen tapahtumaamme!

Tuomarina molemmilla roduilla Tiina Illukka.

Club Show järjestetään Taivalkunnan koulun nurmikentällä, osoitteessa: Taivalkunnantie 575, 37120 Nokia

Jokainen näyttelyyn ilmoitettu koira saa mukaansa yllätyksen.

Ilmoittautumisen Club Show’hun voit tehdä vain netissä.

Ilmoittaessasi koiran näyttelyyn näytteilleasettaja sitoutuu noudattamaan näyttelymme sääntöjä sekä rokotusmääräyksiä. Luethan säännöt tarkasti, jotta tulet ilmoittaneeksi koiran oikeaan luokkaan. Samalla virallisista näyttelyistä poikkeavat säännöt tulevat tutuiksi

Clubbarissa järjestetään myös UUSI ja toivottu kilpailu!

Kolmen sukupolven -kilpailu

Kilpailussa tulee esittää kolme koiraa, jotka ovat kolmesta peräkkäisestä sukupolvesta. Ryhmä voi koostua uroksista ja nartuista tai samasta sukupuolesta. Kilpailuun osallistuvista koirista kaksi (2/3) tulee olla ilmoitettuna näyttelyyn. Koirien ei tarvitse edustaa samaa kennelnimeä. Kilpailu on ilmainen.

Ilmoittautumiset suoraan osoitteeseen: ilmoittautumiset (at) vesikoirat.fi. Ilmoittautumisen voi tehdä samassa viestissä maksukopioita lähettäessä.

Kirjoita viestiin koirien viralliset nimet sekä omistajan/omistajien etu- ja sukunimet.


Ilmoittautumislomake

Tämän lisäksi lähetä maksukopio osoitteeseen ilmoittautumiset (at) vesikoirat.fi. (HUOM! Kirjoita sähköpostiviestiin koiran/koirien nimet joiden ilmoittautumismaksujen kuiteista on kyse!)

Ilmoittautumiset tulee suorittaa 16.5.2021-13.6.2021

Aikataulut julkaistaan kahta viikkoa ennen näyttelyä. Ne lähetetään ilmoittamaanne sähköpostiin.

Ilmoittautumismaksu 22€/koira.

Kasvattaja- sekä jälkeläisluokka ovat ilmaiset.

Maksun saaja: Vesikoirat ry

Tilinumero: FI10 4600 0010 8192 39 / Säästöpankki

Viitenumero: 12234

Mikäli tarvitset apua ilmoittautumisessa tai haluat lisätietoja, otathan yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen katriina.maenpaa (at) vesikoirat.fi.

Club Shown tapahtumasivut facebookissa

VESIKOIRAT RY:N AGILITYMESTARUUSKISAT 31.7.2021 MIKKELISSÄ

Mikkelin ravirata, nurmikenttä

Ilmoittautuminen viimeistään 25.7 Sagin kitu, järjestelmän kautta Mikkelin Agility-Harrastajat ry:n kisaan omaan taso/säkäluokkaan.

Vesikoirien agilitymestaruuskisat järjestetään medi, pikkumaksi ja maksiluokissa.

Ensimmäinen rata on karsintarata 1-3 luokissa, josta tuloksen tehneet selviytyvät finaaliradalle.

Finaalirata käydään 3 -luokan virallisella agiradalla, johon 1-2 luokkalaiset osallistuvat ulkopuolisina.

Finaaliradan tulos ratkaisee mestarit. Kolme parasta palkitaan joka säkäluokasta.

Mikkelissä karsinta käydään kaikissa luokissa (1-3) B-hyppyradalla, finaalit käydään 3 luokkien D agiradalla.

Kisaan voivat osallistua Vesikoirat ry:n jäsenet.

Kysymyksiin kisoista vastaa riitta.haaranen@elisanet.fi

kuva: Jannica Grönmark

Nose Work-rotumestaruus kisataan 2021 Pirkkalassa.

Ilmoittautuminen yhdistyksen jäsenille aukeaa 7.5.klo 18

Lisätietoja Facebook-tapahtumasta:

Vesikoirat ry:n nosework-rotumestaruuskokeet 12-13.6.

Vesikoirien tokomestaruudet ratkottiin Haminan seudun kennelkerhon järjestämissä kisoissa lauantaina 29.5.2021 tuomarina Tommi Varis.

Espanjanvesikoirien ylempien luokkien mestari on Tanssituulen Tähdenlento & Jaana Vanninen suorituksella VOI3/195 pistettä, ja alempien luokkien mestari on Tanssituulen Tulenpoika & Mari Arpinen suorituksella ALO1/181 pistettä saaden kunniapalkinnon hyvistä pisteitä.

Portugalinvesikoirien mestarit eivät ratkenneet, sillä ainoa kisaaja Mimakon in Your Arms & Satu Valkonen EV-luokassa jäi ilman tulosta.

Kiitos kisajärjestelyistä Haminan seudun kennelkerholle.

Palkintoja vesikoirille lahjoittivat

Musti & Mirri Hamina, Pirkanmaan Koirauimala ja elainkoulutus.fi.

Mari Arpinen ja Tanssituulen Tulenpoika "Pippuri"

Vesikoirat Ry.n Toimintakertomus 2020 on julkaistu.

Tiedote 28.4.2021


Kevätkokous järjestettiin etäkokouksena 25.4.2021

Espanjanvesikoirien JTO ja PEVISA päivitykset hyväksyttiin hallituksen esityksen mukaisina. Ne ovat voimassa vuodet 2022-2026.

Kokouksen jälkeen pidettiin hallituksen kokous jossa:

Päätettiin, että Vuoden koira -kilpailuja ei järjestetä vuoden 2021 aikana. Seuraavat kilpailut päivitettyine sääntöineen (säännöt julkaistaan sivuillamme syksyn aikana) koskevat vuoden 2022 tuloksia. Ainakin Nose Work tullaan lisäämään kilpailuun mukaan.

Kevätkokouksen pöytäkirja

Tiedote 15.1.2021

Rotukuvaukset on päivitetty Kennelliiton hankikoira nettisivustolla

Vesikoirat ry:n hallituksen nimittämien toimikuntien tehtävänä on edistää yhdistyksen tavoitteita. Kasvattajatoimikunta on tehnyt yhteistyössä jalostustoimikunnan kanssa uudet päivitetyt rotukuvaukset molempien ry:n edustamien rotujen osalta Kennelliiton hankikoira.fi nettisivuille.

Hallitus hyväksyi uudet rotukuvaukset yksimielisesti kokouksessaan lokakuussa 2020.

Aiemmat kuvaukset eivät olleet ajan tasalla. Kuvaukset ohjasivat kasvattajien ja rotuyhdistyksen kokemuksen mukaan rotujen, erityisesti espanjanvesikoirien pariin ihmisiä, joille rotu ei sovi ja/tai ihmisiä, jotka todellisuudessa etsivät aivan toisenlaista koiraa. Tiedustellessa useat ihmiset ovat perehtyneet asiaan nimenomaan hankikoira.fi sivustolla.

Rotukuvausten tarkoitus kyseisellä sivustolla on antaa koiria ja rotua tuntemattomalle ihmiselle realistinen käsitys siitä millainen rotu on kyseessä. Mitä rodun yksilön kouluttaminen ja kasvattaminen yhteiskuntakelpoiseksi vaatii ja millaiselle ihmiselle/perheelle rotu sopii.

Kuvauksissa tulee kertoa alkuperäisestä käyttötarkoituksesta, joka ohjaa jokapäiväisessä arjessa koiran käytöstä sekä sen vahvuuksia ja rajoituksia hyvin voimakkaasti. Espanjanvesikoiran osalta tulee korostaa sitä, miten vahtikoiraominaisuus ja työkoiratausta vaikuttaa sen sosiaalisuuteen ja miten sen suhteen tulee toimia koulutuksessa ja sosiaalistamiskautena, jotta koirasta kasvaa yhteiskuntakelpoinen yksilö. Jos kuvauksissa ei kerrota laajasti ja rehellisesti rodun tarpeista, ominaisuuksista, rajoituksista tai vaatimuksista kuvaus ei ole tarkoituksenmukainen.

Lisätietoja

Vesikoirat ry:n Vpj, Kasvattajatoimikunnan pj.

Piia Collan

piia.collan@vesikoirat.fi

espanjanvesikoiran rotukuvaus

portugalinvesikoiran rotukuvaus