©Katriina Mäenpää

Hallitus

Vesikoirat ry:n hallitukseen kuuluu puheenjohtaja ja 6 jäsentä. Hallitus vastaa yhdistyksen toiminnasta.

Hallituksen tavoittaa parhaiten puheenjohtajan, varapuheenjohtajan tai sihteerin kautta.

Seuraava hallituksen kokous on 7.10.2021 Asiat, jotka haluaa käsiteltäväksi tässä kokouksessa asiat tulee toimittaa hallitukselle sähköpostitse 23.9.2021 mennessä hallitus@vesikoirat.fi.

Arja Koskelo

Puheenjohtaja

arja.koskelo@vesikoirat.fi

Olen Arja Koskelo yhdistyksen puheenjohtaja ja asun Turussa.

Vesikoirien pariin minä tulin aika lailla sattumalta. Olin usean vuoden ajan vastannut kaikkien Spanieliliiton alaisten rotujen ulkomuototuomarikoulutuksesta (vesikoirat kuuluivat aiemmin rotujärjestöön Suomen Spanieliliitto). Sitten yhdessä arvostelukokeessa paikalta puuttui yhden koiran esittäjä. Hetken avustin yhden kuvankauniin portugalinvesikoiran esittämisessä ja minulle tuli vain tunne, että tämä koira istuu minun käteeni kuin oma vanha hansikas ja olin myyty tuolle ihanalle rodulle.

Ensimmäinen koirani ”Teemu” tuli Eija Suomelan kennelistä ja Teemusta tuli yksi elämäni tärkeimpiä koiria. Pian hankin Teemun lähisukulaisen kantanartukseni ja niinhän tuo Tajmadoran Tiamat on nyt kaikkien Hooligan portugeesien takana.

Aivan ensimmäinen koirani on ollut karjalankarhukoira. Teini-ikäisenä olin koululomien ajan töissä kuuluisassa cockerspanielikennelissä Englannissa ja sieltä alkoi kiinnostukseni paitsi näyttelyihin, kasvattajuuteen ja myöhemmin vielä ulkomuototuomariksi kouluttautumiseen. Eli alkuperäinen rotuni on ollut cockerspanieli, sitten kuvioon tuli mukaan norfolkinterrierit, joita olen kasvattanut jo 40 pesuetta. Ja nyt 9 pesueen verran portugalinvesikoiria.

Kotona minulla on tällä hetkellä vain 3 koiraa (2 norfolkkia ja yksi portugeesinarttu). Kasvatustyöni molemmissa roduissa on hyvin pitkälti riippuvainen ihanista sijoitusperheistä, koska kotona noita jalostusnarttuja on asunut vain muutamia.

Minulla on Turun keskustassa myös pieni koira- ja eläintaiteen galleria. Koirataiteen myynti on minulle enemmänkin rakas harrastus kuin business. Se on työtä, jota teen koko sydämelläni.

Jäsenistöä haluan palvella kehittämällä yhdistystämme monipuoliseksi ja ”jokaiselle jotain kivaa” toimintaympäristöksi. Toki minun tehtäväni on huolehtia että ”kaikki pelaa” mahdollisimman hyvin ja motivoida hallituksen jäseniä, varajäseniä ja eri toimikuntien vastuuhenkilöitä toimimaan jäsenistön hyväksi ja aina hyvässä ja positiivisessa hengessä. Hallitus ei yksin voi tehdä kaikkea ja siksi haluaisin yhä enemmän panostaa alueyhteyshenkilöiden kanssa tehtävään yhteistyöhön.


Yhdistyksen toiminnassa olen koko puheenjohtajana oloni aikana vastannut toimikuntani kanssa näyttelyasioista sekä ulkomuototuomareiden koulutuksista. Nuo tehtäväalueet soveltuvat minulle hyvin, olinhan ollut Suomen Kennelliiton hallituksessa toimiessani SKL:n Ulkomuoto ja näyttelyasioiden toimikunnan puheenjohtajana ja monivuotisena ko. toimikunnan jäsenenä.


Piia Collan

Varapuheenjohtaja

piia.collan@vesikoirat.fi


Olen Piia Collan, 45-vuotias koira-alan yrittäjä Helsingistä. Toimintaa pyöritän Koirapalvelu Collan nimellä. Tällä hetkellä kotonani asustaa kaksi perroa. Rauhallisempi herrasmies Pöysti ja vauhdikas villikkotyttö Elsa.

Kasvattajien työn tukeminen on lähellä sydäntäni, vaikka en itse kasvatustyötä teekään. Olen saanut seurata ystävieni kasvatustyötä ja voin vilpittömästi sanoa nostavani hattua kasvattajille. Kasvattaja ei työtunteja laske.


Jokaisella kasvattajalla on vastuunsa koko rodusta ja sen kehittämisestä. Sille on annettava paitsi tilaa, myös tukea, tietoa ja kannustusta. Niin rotuyhdistyksen puolelta kuin kasvattajakollegoiden toimesta.


Toimin Kasvattajatoimikunnan puheenjohtajana. Lisäksi olen tiedotustoimikunnan ja lehtitoimikunnan jäsen.

Harrastajille tarjottuja tapahtumia tulee edelleen lisätä ja monipuolistaa sekä aluetyötä tukea. Talkootöihin olisi hyvä saada iloisia ihmisiä mukaan. Yhdistys kuitenkin pyörii talkoovoimin, eikä kukaan voi tai jaksa yksin tehdä kaikkea.


Minuun voi ottaa yhteyttä pienissä ja suurissa asioissa!

Jaana Railamaa

Sihteeri, jäsen

jaana.railamaa@vesikoirat.fi

Olen Jaana Railamaa, 57-vuotias ja harrastanut koiria vuodesta 1988. Labradoreja olen kasvattanut vuodesta 1994 ja portugalinvesikoiria vuodesta 2005. Teen kasvatustyötä yhdessä puolisoni kanssa. Meille tulee useampi pentue vuodessa eli arki on koirien täyttämää.

Vesikoirat ry:n toiminnassa olen ollut vuodesta 2017 ja hallitustyöhön lähdin erityisesti portugalinvesikoirien edustajaksi. Hallituksessa on oltava tasapuolisuuden nimissä ilman muuta molempien vesikoirien edustajia. Mukanani tuon myös oman tietotaitoni yhdistyksen ja hallituksen käytettäväksi.

Tämänhetkinen hallitus toimii mielestäni hyvin, mutta koska kaikki yhdistystyömme tapahtuu talkootyönä tarvittaisiin lisää tekijöitä mukaan. Nyt aktiivisesti mukana olevat ovat täystyöllistettyjä.

Toiminnan osalta tavoitteenani on saada resurssien puitteissa jäsenistölle erilaisia tapahtumia ja toimintaa. Jalostustoimikunnan jäsenenä tavoitteeni on erityisesti terveyskyselyn toteuttamisen aikaansaanti.


Heidi Kurki

Jäsen

heidi.kurki@vesikoirat.fi

kuva:Kaisa Mattila

Olen Heidi Kurki, espanjanvesikoiraharrastaja Tuusulasta.


Perrot ovat kuuluneet perheeseemme 20 vuoden ajan. Näiden vuosien aikana koiramaailma on tullut tutuksi hyvinkin monesta kulmasta, niin koiran omistajana, harrastajana, kouluttajana, kilpailijana, koetoimitsijana, kasvattajana kuin yhdistyspuolellakin.


Moneen maan- ja maailmankolkkaan, kehään, kilpailuun, kokeeseen ja tapahtumaan koirani ovat minut siis johdattaneet. Ja tätä kautta on muotoutunut laaja käsitys rodun piirteistä sekä monista mahdollisuuksista.


Tätä ymmärrystä toivon voivani jakaa eteenpäin, jotta tämä upea rotu säilyisi alkuperäisen kaltaisena työ- ja harrastuskoirana.Katriina Mäenpää

Jäsen

katriina.maenpaa@vesikoirat.fi

Olen Katriina Mäenpää ja asun Tampereella. Kotoa löytyy portugalinvesikoira Hooligan Divya Davina, tuttavallisemmin Didi.


Koiran kanssa harrastaminen on iso osa vapaa-aikaani, valokuvausharrastuksen lisäksi. Käyn aktiivisesti koiranäyttelyissä ympäri Suomea ja silloin tällöin ulkomaillakin. Didin kanssa kokeilimme Nose Work -lajista innostuimme siitä kovasti!


Ensimmäisen koirani sain vuonna 2009. Portugalinvesikoira Jazzy saapui harrastuskaverikseni 3-vuotiaana.


Olen mukana Vesikoirat ry:n tiedotustoimikunnassa ja lehtitoimikunnassa. Yksi vahvuuksistani on ehdottomasti tapahtuminen järjestäminen jäsenistölle. Vesikoirat ry:n Club Show on nyt perinteeksi muodostunut tapahtuma, jota on ollut ilo suunnitella ja vetää vuodesta 2018 lähtien. Vuonna 2020 tapahtuma jäi väliin Pandemian takia, mutta Clubbarin merkeissä tapaamme jälleen Nokialla 4.7.2021!


Marita Tauriainen

Jäsen

marita.tauriainen@vesikoirat.fi

Olen Marita Tauriainen ja kasvatan Espanjanvesikoiria Esmero-kennelnimellä


Meillä on tiivis Esmero perrojen-tiimi. Tapaamme usein lenkkien tai muun harrastuksen parissa ja järjestän erilaisia tapahtumia. Kannustan kaikkia osallistumaan avoimin mieliin koirien kanssa erilaisiin harrastuksiin.


Olen siirtynyt IT-alalta koirien pariin töihin perustettuani eläinalan yrityksen. Minulla toimii Esmero Oy:n alla kenneltoiminnan lisäksi koirakahvila CafeMekka, joka sijaitsee Suomen suurimmassa koiraurheilukeskuksessa Koiramekassa Kuopiossa. Lisäksi pidän mm. näyttelykoulutuksia / Esmero KoulutuksetVesikoirien Hallituksessa mukana olemisen myötä haluan edistää espanjanvesikoira-väen yhteisöllisyyttä Suomessa sekä kasvattajien yhteisöllisyyttä ja tiedon jakamisen tasapuolisuutta ja puolueettomuutta. Toki myös espanjanvesikoirien terveys ja sen edistäminen ovat erittäin tärkeitä asioita.


Kotona meillä on vaihteleva määrä koiria, koska kasvattini ja sijoituskoirani vierailevat myös silloin tällöin. Ebba-mummoperro 12 v. (Zorrazo Fiery Hunter) ja Eban tytär Bella (Santonja Gasolina) ovat ns.vakiokalustoa, sekä myös muutama ulkomailta tullut uros ilostuttaa meitä. Meillä vierailee usein myös tyttäreni Janniinan koirat Diva ja Daya-portugeesi. Harrastan itse näyttelyjuttuja, rallytokoa ja agilityä.


Maarit Jäntti

Jäsen

maarit.jantti@vesikoirat.fi

Olen Maarit Jäntti ja asun pk-seudulla mieheni kanssa. Ensimmäinen portugeesimme Ursa tuli taloon 2003. Näyttelyihin päädyimme sattumalta ja tästä tuli kuitenkin meidän pääasiallinen harrastuksemme. Mies harrasti koirien kanssa agilityä ja vesipelastusta. Meiltä löytyy myös löwcheneitä, joista ensimmäinen tuli 2010. Yhteensä koiria on talossa kolmesta viiteen.

Olen ollut aina kiinnostunut jalostukseen ja terveyteen liittyvistä asioista ja olen myös jalostustoimikunnan jäsen. Ensimmäisen kerran pääsin yli kymmenen vuotta sitten seuraamaan pentuprojektia kun liisasin oman narttuni ja tämän jälkeen olen seurannut useampaa pennuttamista lähietäisyydeltä. Kasvattajaa minusta ei pitänyt tulla, mutta viime syksynä syntyi löwhen pentue ja aion kennelnimenkin hakea. Yhdistystoiminnassa olen ollut mukana myöskin pitkään.


Laura Ristimäki

Varajäsen, jäsensihteeri

jasensihteeri@vesikoirat.fi

Nimeni on Laura Ristimäki ja asun Turussa avopuolisoni ja koirieni kanssa. Olen ollut yhdistyksen jäsensihteerinä vuodesta 2017 ja sen lisäksi kuulun useisiin toimikuntiin, muun muassa näyttelytoimikuntaan. Ylläpidän myös yhdistyksen Instagram-tiliä ja toistaiseksi vastuullani on myösyhdistyksen aluetoiminnan koordinointi.

Minulla on kaksi portugalinvesikoiraa. FI MVA Hooligan So What, eli tuttavallisemmin Arvi, on ensimmäinen koirani ja syntynyt vuonna 2016. Arvin kanssa harrastamme näyttelyitä ja olen myös kouluttanut Arvista virallisen hypokoiran. Hypokoiran tehtävänä on ilmoittaa tyypin 1 diabeetikon liian matalista tai korkeista verensokereista, jotka koira pystyy tunnistamaan hajun perusteella. Arvi onkin saanut Kennelliitolta kunniamaininnan vuonna 2019 sankarillisesta toiminnasta merkattuaan vaarallisen matalat verensokerit.

Nuorempi koirani LT & LV JMVA Hooligan Sailor’s choice eli Urho, on syntynyt vuonna 2019. Urhon kanssa olemme aiemmin kiertäneet näyttelyitä, mutta nykyään harrastamme agilitya.

Koirat kulkevat mukana kaikkialle mihin menemme. Kesäisin mökkeilemme Turun saaristossa ja talvella käymme Lapissa. Mökillä koirat pääsevät uimaan omassa pihassa ja mukaan sieni- ja marjametsälle sekä veneilemään. Olemme myös Urhon kanssa aloittaneet SUP-lautailun yhdessä. Lapin reissuilla parasta koirille on tietenkin lumessa riehuminen, kun Turussa ei välttämättä nähdä lunta talven aikana lainkaan.

Heikki Tuomola

Varajäsen

heikki.tuomola@vesikoirat.fi

Olen reilusti täysi-ikäinen koiraharrastaja ja Palveluskoirakokeiden ylituomari. Lajituomarioikeudet minulla on BH- ja jälkikokeeseen.

Harrastan espanjanvesikoirillani useita eri lajeja myös Pk-lajeja, joista erityisesti metsäjälkeä, mutta myös hakua ja erikoisjälk (IFH)

Olen kilpaillut vuosien saatossa useita kertoja kahdella espanjanvesikoirallani Palveluskoirien SM-kilpailuissa. Tuloksia on tullut PK- ja Peko puolelta, jälki, haku ja pelastushausta, sekä tokosta.

Rallytokossa kisaan mestariluokassa yhden perroni kanssa. NoseWorkkiä harrastellaan myös.

Toimin Vesikoirat ry:n harrastustoimikunnan puheenjohtajana.

Vesikoirat ry:tä Suomen Kennelliiton valtuustossa edustaa Katja Jurmu, varalla Maarit Jäntti