©Katriina Mäenpää

Hallitus

Vesikoirat ry:n hallitukseen kuuluu puheenjohtaja ja 6 jäsentä. Hallitus vastaa yhdistyksen toiminnasta.

Hallituksen tavoittaa parhaiten puheenjohtajan, varapuheenjohtajan tai sihteerin kautta.

Hallituksen seuraavat kokoukset 28.5. 6.8. 15.10. 3.12.

Asiat, jotka haluaa käsiteltäväksi kokouksessa tulee toimittaa hallitukselle sähköpostitse 2vk ennen kokouspäivää  hallitus@vesikoirat.fi 

Arja Koskelo

Puheenjohtaja

arja.koskelo@vesikoirat.fi

Olen Arja Koskelo yhdistyksen puheenjohtaja ja asun Turussa.

Vesikoirien pariin minä tulin aika lailla sattumalta. Olin usean vuoden ajan vastannut kaikkien Spanieliliiton alaisten rotujen ulkomuototuomarikoulutuksesta (vesikoirat kuuluivat aiemmin rotujärjestöön Suomen Spanieliliitto). Sitten yhdessä arvostelukokeessa paikalta puuttui yhden koiran esittäjä. Hetken avustin yhden kuvankauniin portugalinvesikoiran esittämisessä ja minulle tuli vain tunne, että tämä koira istuu minun käteeni kuin oma vanha hansikas ja olin myyty tuolle ihanalle rodulle.

Ensimmäinen koirani ”Teemu” tuli Eija Suomelan kennelistä ja Teemusta tuli yksi elämäni tärkeimpiä koiria. Pian hankin Teemun lähisukulaisen kantanartukseni ja niinhän tuo Tajmadoran Tiamat on nyt kaikkien Hooligan portugeesien takana.

Aivan ensimmäinen koirani on ollut karjalankarhukoira. Teini-ikäisenä olin koululomien ajan töissä kuuluisassa cockerspanielikennelissä Englannissa ja sieltä alkoi kiinnostukseni paitsi näyttelyihin, kasvattajuuteen ja myöhemmin vielä ulkomuototuomariksi kouluttautumiseen. Eli alkuperäinen rotuni on ollut cockerspanieli, sitten kuvioon tuli mukaan norfolkinterrierit, joita olen kasvattanut jo 40 pesuetta. Ja nyt 9 pesueen verran portugalinvesikoiria.

Kotona minulla on tällä hetkellä 4 koiraa (2 norfolkkia ja 3 portugeesinarttua). Kasvatustyöni molemmissa roduissa on hyvin pitkälti riippuvainen ihanista sijoitusperheistä, koska kotona jalostusnarttuja on asunut vain muutamia. 

Minulla on Turun keskustassa myös pieni koira- ja eläintaiteen galleria. Koirataiteen myynti on minulle enemmänkin rakas harrastus kuin business. Se on työtä, jota teen koko sydämelläni

Jäsenistöä haluan palvella kehittämällä yhdistystämme monipuoliseksi  ja ”jokaiselle jotain kivaa” toimintaympäristöksi. Toki minun tehtäväni on huolehtia että ”kaikki pelaa” mahdollisimman hyvin ja motivoida hallituksen jäseniä, varajäseniä ja eri toimikuntien vastuuhenkilöitä toimimaan jäsenistön hyväksi ja aina hyvässä ja positiivisessa hengessä. Hallitus ei yksin voi tehdä kaikkea ja siksi haluaisin yhä enemmän panostaa alueyhteyshenkilöiden kanssa tehtävään yhteistyöhön. 


Yhdistyksen toiminnassa olen koko puheenjohtajana oloni aikana vastannut toimikuntani kanssa näyttelyasioista sekä    ulkomuototuomareiden koulutuksista. Nuo tehtäväalueet soveltuvat minulle hyvin, olinhan ollut Suomen Kennelliiton hallituksessa toimiessani SKL:n Ulkomuoto ja näyttelyasioiden toimikunnan puheenjohtajana ja monivuotisena ko. toimikunnan jäsenenä.


Piia Collan

Varapuheenjohtaja

piia.collan@vesikoirat.fi


Olen Piia Collan, koira-alan yrittäjä Helsingistä. Toimintaa pyöritän Koirapalvelu Collan nimellä. Tällä hetkellä kotonani asustaa espanjanvesikoira Pöysti ja tietysti lukuisat vierailevat hoitokoirat joista suuri osa on perroja ja portugeeseja.

 

Olen energinen yhdistysaktiivi ja toimin varapuheenjohtajan pestin lisäksi Kasvattajatoimikunnan puheenjohtajana sekä tiedotustoimikunnan ja lehtitoimikunnan jäsenenä. Huolehdin myös päävastuullisena yhdistyksen nettisivujen päivityksistä.


Vastaan lisäksi aluetoiminnasta ja toivotankin kaikki innostuneet mukaan toimintaan ympäri Suomen! Aluetoiminta on yhdistyksen kivijalka ja ennen kaikkea iloista yhdessä tekemistä. Haluan toimia alueyhdyshenkilöiden tukena ja tsempparina.


Kasvattajien työn tukeminen on lähellä sydäntäni, vaikka en itse kasvatustyötä teekään. Jokaisella kasvattajalla on vastuunsa koko rodusta ja sen kehittämisestä. Sille on annettava paitsi tilaa, myös tukea, tietoa ja kannustusta. Niin rotuyhdistyksen puolelta kuin kasvattajakollegoiden toimesta. 

Jaana Railamaa

Sihteeri, jäsen

jaana.railamaa@vesikoirat.fi

Olen Jaana Railamaa, 57-vuotias ja harrastanut koiria vuodesta 1988. Labradoreja olen kasvattanut vuodesta 1994 ja portugalinvesikoiria vuodesta 2005. Teen kasvatustyötä yhdessä puolisoni kanssa. Meille tulee useampi pentue vuodessa eli arki on koirien täyttämää.

Vesikoirat ry:n toiminnassa olen ollut vuodesta 2017 ja hallitustyöhön lähdin erityisesti portugalinvesikoirien edustajaksi. Hallituksessa on oltava tasapuolisuuden nimissä ilman muuta molempien vesikoirien edustajia. Mukanani tuon myös oman tietotaitoni yhdistyksen ja hallituksen käytettäväksi.

Tämänhetkinen hallitus toimii mielestäni hyvin, mutta koska kaikki yhdistystyömme tapahtuu talkootyönä tarvittaisiin lisää tekijöitä mukaan. Nyt aktiivisesti mukana olevat ovat täystyöllistettyjä.

Toiminnan osalta tavoitteenani on saada resurssien puitteissa jäsenistölle erilaisia tapahtumia ja toimintaa. Jalostustoimikunnan jäsenenä tavoitteeni on erityisesti terveyskyselyn toteuttamisen aikaansaanti.

Katriina Mäenpää

Jäsen

katriina.maenpaa@vesikoirat.fi

kuva: Saana Lindvall

Olen Katriina Mäenpää ja asun Tampereella. Kotoa löytyy portugalinvesikoira Didi - C.I.B Hooligan Divya Davina, sekä sen pentu Daami - Hooligan Bouncy Bubble. 


Vapaa-aikani vietän koirieni kanssa liikkuen, käsitöitä tehden sekä valokuvaten. Yhdistystoiminnasta on tullut iso osa arkeani. Viikonloppuisin käyn aktiivisesti koiranäyttelyissä ympäri Suomea ja silloin tällöin ulkomaillakin. 


Ensimmäisen koirani sain vuonna 2009. Portugalinvesikoira Jazzy saapui harrastuskaverikseni ollessani 13-vuotias. Kävimme kokeilemassa kaikki mahdolliset harrastusmahdollisuudet, mutta näyttelyt säilyivät harrastuksena läpi teini-ikäni ja Jazzyn elämän.


Olen mukana Vesikoirat ry:n tiedotustoimikunnassa ja lehtitoimikunnassa. Toimin myös näyttelytoimikunnassa. Yksi vahvuuksistani on ehdottomasti tapahtumien järjestäminen jäsenistölle. 


Nea Kivekäs

Jäsen

nea.kivekas@gmail.com

Olen Nea Kivekäs ja asun Helsingissä. Espanjanvesikoirien parissa olen ollut vuodesta 2006, jolloin ensimmäinen oma koira tuli taloon. Tällä hetkellä kotona asuu kaksi perrotyttöä Soni ja Evi.

 

Koiraharrastus on pienestä pitäen ollut suuri intohimoni ja iso osa elämääni. Omien koirieni kanssa harrastan aktiivisesti agilitya ja rally-tokoa sekä kierrämme paljon koiranäyttelyissä ulkomaita myöten. Vuosien varrella monet lajit ovat tulleet tutuiksi - samoin kuin rodun parissa toimivat ihmiset. Espanjanvesikoiria olen kasvattanut vuodesta 2014. Teen kasvatustyötä yhdessä äitini Terhin kanssa. Jalostukseen ja terveyteen liittyvät asiat kiinnostavat kovin.

 

Toimin Vesikoirat ry:ssa myös perrojen rotu- ja pentuinfon vastaavana sekä teen terveystulosten päivitykset verkkosivuille. Pentuvälittäjän roolissa pääsen jatkuvasti keskustelemaan monen rodusta kiinnostuneen kanssa. On hienoa päästä antamaan yhdistystoiminnan kautta oma panos rotujemme parissa tehtävään työhön ja oppia itsekin lisää. Nähdään ja kuullaan!

Laura Hollmén

sen, jäsensihteeri

jasensihteeri@vesikoirat.fi

Olen Laura Hollmén ja asun Paraisilla. Olen ollut yhdistyksen jäsensihteerinä vuodesta 2017 ja sen lisäksi kuulun muun muassa näyttelytoimikuntaan. Ylläpidän myös yhdistyksen Instagram-tiliä ja  pidänkin yhdistyksen näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa tärkeänä asiana. Yhdistystoiminta on iso osa vapaa-aikaani, joka antaa aina uutta. Viimeisimpänä uutena asiana on vuoden 2023 Club Shown järjestäminen.

Minulla on tällä hetkellä kaksi portugalinvesikoiraa. Hooligan So What eli Arvi, on ensimmäinen koirani ja syntynyt vuonna 2016. Arvin kanssa käymme koiranäyttelyissä Suomessa ja ulkomailla.  Olen myös kouluttanut Arvista virallisen hypokoiran. Nuorempi koirani Hooligan Sailor’s Choice eli Urho, on syntynyt vuonna 2019. Urhon kanssa olemme aiemmin kiertäneet koiranäyttelyitä, mutta nykyään harrastamme agilitya. Koirat ovat tiivis osa arkeamme ja kulkevat mukana kaikkialle mihin menemme. 

Maarit Jäntti

Jäsen

maarit.jantti@vesikoirat.fi

Ensimmäinen portugeesimme Ursa tuli taloon 2003. Näyttelyihin päädyimme sattumalta ja tästä tuli kuitenkin meidän pääasiallinen harrastuksemme. Mieheni on harrastanut koirien kanssa myös agilityä ja vesipelastusta. Meiltä löytyy myös löwcheneitä ja uusimpana tuttavuutena jenkki. Yhteensä koiria on talossa kolmesta viiteen.

Olen ollut aina kiinnostunut jalostukseen ja terveyteen liittyvistä asioista ja olen myös jalostustoimikunnan jäsen. Ensimmäisen kerran pääsin yli kymmenen vuotta sitten seuraamaan pentuprojektia, kun liisasin oman narttuni. Kasvattajaa minusta ei pitänyt tulla, mutta minulla on kennelnimi ja olen kasvattanut yhden löwchen pentueen, Yhdistystoiminnassa olen ollut mukana myöskin pitkään.

Heidi Kurki

Varajäsen

heidi.kurki@vesikoirat.fi

kuva:Kaisa Mattila

Olen Heidi Kurki, espanjanvesikoiraharrastaja Tuusulasta. 


Perrot ovat kuuluneet perheeseemme 20 vuoden ajan. Näiden vuosien aikana koiramaailma on tullut tutuksi hyvinkin monesta kulmasta, niin koiran omistajana, harrastajana, kouluttajana, kilpailijana, koetoimitsijana, kasvattajana kuin yhdistyspuolellakin.


Moneen maan- ja maailmankolkkaan, kehään, kilpailuun, kokeeseen ja tapahtumaan koirani ovat minut siis johdattaneet. Ja tätä kautta on muotoutunut laaja käsitys rodun piirteistä sekä monista mahdollisuuksista. 


Tätä ymmärrystä toivon voivani jakaa eteenpäin, jotta tämä upea rotu säilyisi alkuperäisen kaltaisena työ- ja harrastuskoirana. 

Kamile Samaletdin

Varajäsen

kamile.samaletdin@vesikoirat.fi

Olen Kamile Samaletdin ja asun Espoossa perheeni kanssa. 

Kasvatan espanjan- ja portugalinvesikoiria kennelnimellä Santonja. Koiraharrastukseni aloitin jo ihan pienenä. Ensimmäinen koiramme, kultainennoutaja, tuli meille kun olin viiden vanha. 

Ensimmäinen espanjanvesikoirani tuli meille 2005. Rakkaus rotuun kasvoi ja kasvoi. Niin älykkäitä, hauskoja ja uskollisia koiria. Niin ollen tämä oli oikea rotu alkaa toteuttaa unelmaani ja ensimmäinen Santonja pentue syntyi kesällä 2008. 

2009 keväällä meille muutti ensimmäinen portugalinvesikoirani. Niin lämmin ja suuri sydän, upea ulkonäkö kruunaa mitä mahtavimman luonteen. Ensimmäinen portugalinvesikoira pentueeni syntyi kesällä 2011.

Ensimmäisestä hetkestä lähtien näiden upeiden koirien kanssa olen täysin rakastunut näihin kahteen rotuun. Haluan omalla tekemiselläni vaikuttaa siihen, että nämä kaksi hienoa rotua pysyvät rodunomaisina ja terveinä. Haluan myös antaa oman panokseni rotuyhdistyksen toiminnassa. Kuulun tällä hetkellä kasvattajatoimikuntaan ja lisäksi olen vetämässä Helsinki-Uusimaan aluetoimintaa.

Vesikoirat ry:tä Suomen Kennelliiton valtuustossa edustaa Maarit Jäntti ja varalla Piia Collan.